Op zaterdag 25 maart stond het late VWV de Pieterman evenement “Koken met de Cobb” ; op de kalender; een samenwerking van Vereniging de Pieterman
( Willem van den Bosch ), “Schröder Watersport” ( sponsoring kok en uitvoering ) en de Marina Volendam ( accommodatie ).
Om 12:30 uur werd de stand met de Cobb attributen opgebouwd en was de kok bezig om zijn stukje gereed te maken.
Zoals door de Webmaster ( ja, ja ) werd voorspeld, was het een perfect moment; een lekker zonnetje, heel weinig wind en een prima temperatuur.
Opkomst op dit leuke evenement was behoorlijk groot; geschat wordt dat er bijna 35 personen aanwezig waren, die samen gezellig onder het genot van een drankje en een hapje heel geïnteresseerd de verrichtingen van de kok volgden en veel belangstelling hadden voor de attributen en de versnaperingen van de kok.
De demonstratie van de Cobb barbecue, werd gedaan door een enthousiaste kok, die onder het bakken/roken/koken door, allerlei informatie en tips gaf over het bereiden van verschillende gerechten.
Onder de toeschouwers waren ook enkele zeer ervaren barbecue-ers, die als aanvulling op de demonstratie ook diverse tips en trucs deelden met de toehoorders.
( aangekoekt barbecue-rooster?; een nacht in een zak met ammonia en de volgende dag is het rooster eenvoudig te reinigen )
Een aantal deelnemers hebben terstond een Cobb-Barbecue aangeschaft; want het op deze eenvoudige manier van kokkerellen op zo’n Cobb geeft wel weer de kriebels om te gaan barbecueën en het wachten is dan ook op het goede weer ( en dat komt er aan ! )
Wederom weer een geslaagd evenement, mede door de het weer, mede door de accommodatie en zeker door de organisatie en uitvoering.
Geef een reactie
Je moet ingelogd zijn op om een reactie te plaatsen.