Verslag IJsselmeer Triangle 2021

Toen ik hoorde dat het driehoekje IJsselmeer niet door zou gaan vanwege afwezigheid van de vaste organisator Peter Theel, die dit elk jaar met veel enthousiasme voor de leden regelt, dacht ik: dan laten we niet gebeuren. Ook dit jaar moet een driehoekje gedaan worden. De driehoek staat elk jaar in het teken van gezelligheid, niets moet en alles mag en lekker eten. En dat zijn precies de ingrediënten waar de vaste deelnemers naar uit kijken.

Na een eerste oproep haddenzich 7 deelnemende schepen met bemanning aangemeld. De route was niet helemaal in de vorm van een driehoek, maar dat is een detail. Uiteindelijk konden we met 5 deelnemende schepen het palaver houden op vrijdag 23 juli met als bestemming de oude haven in Enkhuizen.

Na een voorspoedig verlopen tocht meerden we rond 16:00 aan in het gezellige centrum van Enkhuizen. Nadat we alle deelnemers een drankje hadden gedaan aan boord van de So Long ging het richting brouwerij de Werf, waarbij Tony Howard al suppend als veerdienst fungeerde om pietermannen en pietervrouwen over te zetten. Na een heerlijke maaltijd keerde iedereen terug  naar het eigen schip. 

De volgende ochtend op zaterdag stond een tocht van 15 mijl naar Hindeloopen op het programma. Maar het weer gooide helaas roet in het eten, vanwege een overtrekkende depressie. Letterlijk dus, want ook in Hindeloopen was een tafel geboekt om ook daar lekker de groep te gaan eten.

Al snel werd een plan B gesmeed en werd de nieuwe bestemming Hoorn. Een nieuwe tafel geboekt en een steigerborrel na aankomst gehouden. We vonden allemaal een goede beschutte plek in de historische haven van Hoorn. Het eten smaakte prima bij de Bourgondiër. Hiermee was het officiële deel van de driehoek alweer ten einde.

Op zondag ochtend waren we alweer vroeg op om het eventuele slechte weer voor te blijven. Dat slechte weer viel uiteindelijk mee. Wat niet meeviel was de opgelopen vertraging door de welig tierende waterplanten in het Hoornse Hop. Tegen de middag konden alle schepen weer veilig in marina Volendam afmeren.

We waren het er allemaal over eens: De driehoek is een traditie die we in ere moeten houden. Alle deelnemers dank voor de gezelligheid en het lachen bij de verhalen en anekdotes.

Tot volgend jaar allemaal!


Groeten van Hans en Susan

Add a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.