Verslag Rondje Pampus 2022

Op 2 juli was het weer zover, de “informele” clubwedstrijd, het (alternatieve) Rondje Pampus stond op het programma. Ook dit jaar weer, vanwege het overal groeiende fonteinkruid, niet naar Pampus maar voor de deur van Volendam.


Onder ideale weersomstandigheden, 3-4 Bft uit ZZW richting, zonnetje en een goede temperatuur, melden zich 9 schepen op de startlijn.


De Reina van Peter Theel fungeerde de hele dag als start & finish schip (waarvoor uiteraard onze hartelijke dank!!!) …


… en om stipt 10.30 stoof de Scylla als eerste over de startlijn op weg naar de Sport H en vervolgens naar de meetpaal, de EA 2, de Sport J om dan bij de Reina de finishlijn te passeren. De andere schepen volgden op korte afstand.

Onderweg ontstond een felle strijd tussen de Scylla en het Zeewindje om de Line Honours waarbij de twee regelmatig afwisselend op kop lagen. Richting de Sport J  waren de Scylla en de Zilt in staat om hoger te zeilen en de boei in 1 keer te halen, de Zeewindje moest een slag maken. Echter, door goed sturen van de schipper van het Zeewindje kon hij zich tussen de Scylla en de Zilt positioneren en de boei op 50 cm (!) toch nog net ronden. Op het laatste rak ontstond er opnieuw een spannend gevecht tussen de 3 genoemde schepen wie als eerste over de finish te komen doch het Zeewindje won dit gevecht echter zeer kort gevolgd door de Scylla en de Zilt. De drie schepen waren in net geen 3 uur het parcours rond gezeild.

Corjan verwerkte (aan huis gekluisterd vanwege corona) de gegevens mbv het computerprogramma en dat resulteerde dat, na verrekening van de SW waardes, de Scylla als winnaar werd uitgeroepen, gevolgd door de Zeewindje en de eSTe.

Zoals gebruikelijk volgde na de wedstrijd de prijsuitreiking & borrel en was het een goede gelegenheid om eerst eens de gehele crew van de Marina in het zonnetje te zetten met een grote bos bloemen, door hun inspanningen en gastvrijheid is het altijd weer genieten voor ons als vereniging. 


Daarna mocht ik de bemanning van de Scylla de eerste prijs (een mooie waardebon van Restaurant de Pieterman) overhandigen. Het Zeewindje kreeg de tweede prijs (van Schroder watersport) en de crew van de G’day Mate won de gebruikelijke poedelprijs, het pondje paling van restaurant Smit Bokkum.


Na de borrel was het tijd voor een geweldige maaltijd, zoals altijd uitstekend verzorgd door de Marina en, zoals vorig jaar, bereid door Stephan Kortenhoef van de foodtruck. Dit keer een heerlijke kip met satésaus, diverse groentes, een heerlijke couscous salade, gebakken aardappelen en stokbrood, teveel om op te noemen.  Van dit deel zijn helaas geen foto’s gemaakt omdat iedereen heerlijk zat te eten en te babbelen.

Samenvattend kunnen we weer terug zien op een prachtig evenement onder super weersomstandigheden.

Iedereen bedankt voor de voorbereidingen en uitvoering en tot het volgende evenement.

Met vriendelijke groet,

Hans en Corjan,
Organisatoren Rondje Pampus 2022

Add a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.